ПЕРИОРАЛЕН ДЕРМАТИТ

Периорален Дерматит

Често ползване на грим, хидратиращи кремове и други козметични продукти, могат да доведат до проява на обрив около устата.

Какво причинява Периорален Дерматит?

Много и разнородни са причините за поява на периорален дерматит по кожата и е тредна да бъде открита първопричината за появата му. Една от основните причини- в 80% от случаите е ползването на кортикостероиди при лечение на друг вид кожни болести.

Често козметичните продукти- гримове, хидратиращи кремове и дрводят до обриви. Друга причина за поява на периорален дерматит е инфектиране с дрожди или ползване на контрацептиви. Най-честа са засегнати хора с много мазна или много суха кожа.

Как се лекуват Периорален Дерматит

Лечението на това заболяване е продължително. Най-важно е първо да бъдат елиминиране факторите за проявата му. Тоест да се спре ползването на козматика или средства причиняващи обрива, както и всякакви козметични продукти. Следва леччение предписано то дерматолог, който в зависимост от тежестта на заболяването, сложността му и големината на засегнатата област предписва лечение за външно лечение както и имуностимуланти или продукти за цялостно подпомагане на организма.

Добре е да се третират засегнатите области с немазни мехлеми, продукти съдържащи цинков оксид, калции и др. доказании активни съставки при това заболяване.

ПРОДУКТИТЕ КОИТО НИЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ ЗА ЛЕЧЕНИЕ СА

ВИТЕЛА ИКТАМО И ВИТЕЛА ЕКСТРЕМ

Можете да ги намерите в по-големите аптеки или да поръчате оттук