РАЗНОЦВЕТЕН ЛИШЕЙ

Разноцветен лишей

Това е хронично заболяване, характеризиращо се с образуване на бели или кафяви петна по кожата. Разноцветният лишей (Pityriasis versicolor) се причинява от дрождите Malassezia, които са нормални обитатели на кожата ни. Петната се получават в области със засилена секреция на себум, в областа на на гърдите, крайниците, корема, лицето и гърба. Размерите на петната варират от няколко милиметра до над 2.5см в диаметър. Най-често имат остри контури.

Защо се появява разноцветният лишей?

Причинителят на разноцветният лишей са дрождите от рода Malassezia, които са нормални обитатели на нашата кожа. Заболяването се развива при повишено присъствие на тези дрожди, което често е в резултат от отслабена имунна система. Образуването на петната се ускорява от повишеното потооделяне, топлата и влажна околкна среда, както и от носенето на дрехи от неестествени материали. Разноцветният лишей се свързва също и с генетична предразположеност и употреба на хормонални контрацептиви. Заболяването често се среща при тинейджъри и възрастни, като при децата се среща рядко.

Как да се отървем от кожните петна

За да смегчат и премахнат симпотомите на разноцветния лишей е необходимо ( след консултация

дерматолог ) да се прилагат антимикотични препарати (кремове, мазила, сапуни, шампоани, таблетки ) , които елиминират дрождите. Антимикотици като октопироксът и климбазола са изключително подходящи. Октопироксът намалява повишеното образуване на дрождите и бактериите, които водят до проблеми с кожата. Белият ихтиол също спомага за редуциране броя на микрооргазнизмите и в допълнение намалява сърбежа.

Можете да се справите с проблема с Медикет Върси и Витела Върси.

ПРОДУКТИТЕ КОИТО НИЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ ЗА ЛЕЧЕНИЕ СА

Медикет Върси И Витела Върси

Можете да ги намерите в по-големите аптеки или да поръчате оттук: