АТОПИЧНА ЕКЗЕМА

Атопична Екзема

Клетките имат слабо сцепление и умират по-бързо, отколкото в здравата кожа. В резултат кожата се възпалява, става суха, зачервена и с обострен сърбеж.

Атопичната екзема е много често срещано хронично кожно заболяване, което засяга около 10% от населението, възрастни и деца. Кожата на здравия човек е покрита със защитен филм, който е недостатъчен при хора, страдащи от атопична екзема. Клетките имат слабо сцепление и умират по-бързо, отколкото в здравата кожа. В резултат кожата се възпалява, става суха, зачервена и с обострен сърбеж.

Появяват се малки петна, които след това се развиват и впоследствие развиват твърда кора.
Сухите зони болят и сърбят, принуждавайки потърпевшия да се чеше. Това обаче води само до временно облекчение, защото драскотините са много болезнени. Екземата носи и други проблеми. Сърбежът е особено обезпокоителен през нощта, което отрицателно влияе върху качеството на съня и състоянието на ума.

Лечение на Атопична екзема

За съжаление, все още е невъзможно да се освободите отАтопичната екзема напълно. С подходящата грижа обаче, ще бъдете в състояние да я контролирате до известна степен. Основното нещо, което трябва да направите, е да отстраните заобикалящите ви алергени. Екземата се влошава в прашна среда, в контакт с детергенти и други химически продукти и при контакт с животни или растителен прашец. Специалист – алерголог или дерматолог – ще открие алергените, към които засегнатото лице е чувствително.

Засегнатите по тялото области на атопична екзема трябва непрекъснато и добре да се почистват, най-вече с мазни хипоалергенни продукти с съдържание на калций и витамин А и Е. Страдащите също трябва да избягват използването на ароматизирани душ гелове и сапуни и вместо това трябва да използват специални масла за вана и душ. Ако екземата достигне острия си стадий, с гнойни и мехури е време да посетите дерматолог, който ще ви предпише лечебен мехлем, съдържащ кортикостероиди, ако е необходимо. В момента се предписват и имуномодулатори. Те могат да бъдат използвани в дългосрочен план и нямат странични ефекти.

ПРОДУКТИТЕ КОИТО НИЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ ЗА ЛЕЧЕНИЕ СА

Витела Иктамо и Витела Екстрем

Можете да ги намерите в по-големите аптеки или да поръчате оттук