ОБРИВИ

Обриви

Обривите най-често са при деца и бебета и обикновено се срещат в областта на пелените (памперс дерматит) и при възрастните но в области на гънки и издутини (под гърдите, по корема), в подмишниците и в слабините. Обривите и интертригото обаче, са често срещани и сред спортисти-мъже и жени, като велосипедисти, яхтмени. Честа причина за него е неподходящото, стегнато облекло, което херметизира и влошава проблема с достъпа на кислород до определени части на тялото.

На повърхността на кожата се появяват обриви на места, където трудно достига въздух. В резултат на влага и топлина се нарушава биологичното равновесие на кожата и тя реагира с обрив. Обрива може да се предизвика и от други фактори- изпотяване, урина, спарване.

Обривите и кожните раздразнения се появяват на места където трудно достига въздух, най-често се проявява при бебета , но и при възрастни не е рядкост. Кожата се раздрязва в следствие на влага и топлина. Това води до биологичен дисбаланс.Засегнатите с обриви и кожни раздразнения области се зачервяват и стават на петна. Кожата започва да пари и сърби.

Как се лекуват обривите?

Препоръките важат както за деца, така и за възрастни. Измийте засегнатата зона с топла вода и внимателно подсушете.След това трябва да нанесете немазен мехлем , но на остоната на цинков оксид, калций или бял ихтиол. Тези съставки ще подпомогнат лечението и кожната регенерация. Обривите могат лесно да бъдат избегнати. Що се отнася до децата, препоръчваме ви честа смяна на пелените и да нанасяте защитен крем в областта на гениталиите, дупето и слабините. За възрастни е добре да се носи по-свободно памучно бельо, така че кожата да “диша” достатъчно. Ако обривът не се излекува и кожата остане червена или ако обривът започне да се разпространява, консултирайте се с дерматолог.

ПРОДУКТИТЕ КОИТО НИЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ ЗА ЛЕЧЕНИЕ СА

Витела Иктамо

Можете да ги намерите в по-големите аптеки или да поръчате оттук

Related Products: